Circusplein-taferelen: How the family legend is born…

We spoelen terug naar zaterdagavond, 14 maart 2015. Het is dan precies tien dagen voordat de Uzzie-en-Mau-Show op tournee gaat en voor een maandje het Circusplein zal verlaten voor het prachtige Indonesië. 

Onze vrienden Thomas en Johan zullen later op de avond nog bij ons op bezoek komen, om ons nog even een knuffel te brengen en gedag te zeggen. Vlak voordat zij op visite komen, zien we een taxibusje onder ons raam stoppen. Meteen gaan er alarmbellen af! Huh, een taxibusje op zaterdagavond? Op hetzelfde moment lopen er twee jongens naar de taxi en volgen er nog een aantal jongens het taxibusje in. Weer gaan er alarmbellen af! Hallooooooooooo, er was ons verteld dat er niet echt boeiende en jonge mensen in dit appartementencomplex woonden. Maar wat is dit dan? Voor de mensen die ons kennen, doet Uzz in een split second het raam open en schreeuwt uit het raam: ‘Hey, waar gaan jullie heen?’ Er steken zes koppies het busje uit en eentje schreeuwt terug dat ze naar het feest Los in de loods gaan en dat ze daarna nog wel thuis gaan nazitten voor een sigaretje en theetje. Of we zin hebben om ook een theetje te komen doen. Ja, maar natuurlijk hebben Uzzie en Mau daar zin in! We besluiten onze wekker om half vier te zetten, zodat we rond vier uur kunnen aanbellen en officieel onze buren kunnen ontmoeten.

circusplein2

Enfin, Thomas en Johan komen nog een borreltje bij ons doen en binnen twee keer knipperen met onze ogen, bevinden onze vloeibare ruggengraten in de Sugar Factory. Zo gaan die dingen. 

Rond vijf uur bellen we bij de buurtjes op nummer 75 aan, wordt de deur –na wat gerommel– open gedaan en komen er een aantal geschrokken stokstaartjes achter de deur vandaan. Ze hadden niet meer verwacht dat we langs zouden komen, omdat ze al bij ons hadden aangeklopt en steentjes tegen onze ramen hadden gegooid. Dezelfde zondag kijken we met z’n allen voetbal op televisie en eten we een hapje samen. Volgens mij kun je het slechter treffen met je buren. Ondanks dat er maar twee boys van de groep er wonen, dopen we vanaf die dag iedereen om in ‘onze buurtjes a.k.a. onze (buur)mannen a.k.a de boys.’

Wij plannen de vrijdag voor ons vertrek naar Indonesië een afscheidsfeestje in, waar de buurtjes ook voor zijn uitgenodigd. Al snel komen we erachter dat de klik goed tussen ons is; we blijken naar dezelfde soort feestjes te gaan en vooral dezelfde flauwe, droge en harde humor te hebben. Vanaf dat moment lijkt er al een mooie, nieuwe vriendschap te zijn ontstaan. De Circusplein-familie is geboren en na precies twee jaar kunnen we wel zeggen dat er een befaamde ‘Circusplein-taferelen community’ is ontstaan.

circusplein1

circusplein

Tijdens onze reis hebben we regelmatig contact met onze (buur)mannen: laten zij ons meegenieten tijdens het openingsfestival van het seizoen, de eerste zonnestralen tijdens parksessies en de dagelijkse kommer en kwel (‘Zucht, steun, kreun.. Wat een ellende..’). Inmiddels is onze Circusplein-familie behoorlijk uitgebreid met lieve vriend(innet)jes en hebben we al wat mooie herinneringen op onze Circusplein-familie staan. Nadat Uzz vorig jaar het huis heeft gekocht waar ik met haar samenwoon, is Anne ingetrokken bij Almar en is Rob inmiddels samen met Miranda grootgrondbezitter van een woning in hetzelfde trappenportaal. Net een studentenhuis, maar dan 2.0.

Jawel, het sentimentele gedeelte van deze blog is aangebroken: we kunnen wel boeken vol schrijven met wat we allemaal met elkaar hebben meegemaakt in –nog maar slechts–  twee jaar tijd. Maar één ding is zeker: dit is een bijzondere vriendschap en wat hou ik ontiegelijk veel van deze prachtige mensen! Een vriendschap waar je jezelf kunt zijn en heel belangrijk: we niet alleen met voorspoed, maar juist in tegenspoed er voor (en met) elkaar zijn! Als we met elkaar zijn, zijn we een stel ongeleide projectielen: schreeuwen, lachen, gieren en brullen. Ja, echt één grote chaos bij elkaar. Maar goed, dat is voor ons normaal.

En dat is meteen mijn slotstuk: wat is normaal? Normaal is een illusie, want wat normaal is voor een spin, is een chaos voor een vlieg.

– Einde! –

circusplein.jpg

#circuspleintaferelen #gefeliciteerdhea #jos #wateenellende #spierbal1 #spierbal2 #spierbal3 #datgezeikaltijd #balon #eton #opjemuilgauw #injekanaal #geweldigevent #itook2much #tekno #opeenschaalvan1tot10 #jekannietaltijd6gooien #dobbelsteenvandetafel #kunjelachenkunjegaan #zelfsdebesteslingeraapmistweleenseentak #watisnormaal #normaaliseenillusie #jebentzelfeen